Home » Informatie » Ziekte en calamiteiten

Ziekte en calamiteiten

Een ziek kind hoort thuis te blijven. Mede door de extra zorg van het zieke kind en besmettingsgevaar voor andere kinderen is het niet verantwoord uw zieke kind te laten komen. Helaas kunnen wij uw kind niet ontvangen bij: 

  • koorts boven de 38,5 graden; 
  • hangerigheid, vermoeidheid, huilerig zijn of geen eetlust hebben; 
  • loopoor/ ontstoken ogen (mits niet behandeld) 
  • besmettelijke ziekten, mazelen, roodvonk, rode hond, bof, 5e en 6e ziekten etc. 

Soms kunnen de richtlijnen van het rivm anders zijn dat wat Happy Faces aangeeft. Zoals bijvoorbeeld bij  kinderziekten wat gepaard gaat met blaasjes en vocht. Het vocht is vaak nog besmettelijk en gezien kinderen met veel speelgoed spelen is het niet altijd haalbaar om de hygienische maatregels toe te passen. Hierdoor is een verspreiding van de kinderziekte als een explosie op de groep.

Bij eventuele ongelukken gaan wij direct met uw kind naar een eerste hulppost. Wij bellen u ook in dat geval zo snel mogelijk op en vragen u naar de hulppost te komen. 

Wij vragen u derhalve om één of meerdere telefoonnummers en/of adressen achter te laten, waar wij u altijd kunnen bereiken in geval van nood. 

Wij geven geen medicatie op het kinderdagverblijf.

Alleen een kuur, voorgeschreven door een dokter, die met regelmaat ingenomen moet worden, wordt bij ons door de leidsters gegeven. Paracetamol of andere pijn- of koortsverlagende medicijnen worden niet door het kinderdagverblijf gegeven.