Home » Informatie » Dagindeling

Dagindeling

Kinderen van Happy Faces worden tussen 7 en 9 uur door de ouders gebracht. Een dikke knuffel en even zwaaien voor het raam. De dag gaat beginnen.

De ochtend starten wij met een bakje fruit. Gepureerd of in stukjes afhankelijk van de leeftijd van het kind. Met een beker drinken ranja, rosivicee of water.

Bij Happy Faces werken we altijd met een vast dagritme, omdat wij regelmaat belangrijk vinden voor de kinderen. Baby’s nemen hun eigen dagritme mee van thuis. Als ze wat ouder worden, rollen ze langzaam in het vaste dagritme, dit wordt aangehouden vanaf 7 maanden. Er zijn drie vaste tafelmomenten op een dag en de tijd ertussen wordt ingevuld met leuke activiteiten, vrij spel en ruimte om te kunnen slapen.

Happy Faces speelt graag buiten met de kinderen. Er is een grote buitenruimte waar wij lekker kunnen spelen met de kinderen. Wij gaan iedere dag met de peuters lekker naar buiten als het weer het toelaat.

Tussen de middag eten wij een broodje met de kinderen. Bij het brood drinken wij een beker melk of voor kinderen die geen melk mogen een vervangend product.  Dit doen wij gezamelijk aan de tafel omdat het samen eten ook een gezellig sociaal moment is, maar ook omdat de kinderen hun persoonlijke ontwikkeling kunnen prikkelen. Zelf een broodje smeren of misschien al met een vorkje het broodje kunnen eten. 

Ieder kind heeft een eigen slaapmoment. Op de groepen houden wij daar rekening mee. De baby’s liggen bij ons in de slaapkamer in ledikantjes. De peuters slapen om peuterbedjes tussn de middag. 

In de middag eten wij een cracker of liga met de kinderen. Natuurlijk weer met een beker drinken.

Naast het standaard dagritme wat wij hebben met de kinderen, zijn er tal van activiteiten die wij ondernemen met de kinderen. Knutselen, bouwen, dansen en bv kleien. Ieder kind geeft aan wat hij of zij graag wil doen. Er zijn gedurende de dag genoeg momenten dat de kinderen samen of individueel een activiteit kunnen ondernemen. 

Naast deze activiteiten viern wij bijvoorbeeld ook verjaardagen van kinderen, vieren wij de geboorte van een broertje of zusje en zwaaien wij kinderen uit bij het afscheid nemen wanneer zijn naar de basisschool mogen.Op de bso worden er diverse activiteiten gedaan. Er is ruimte voor knutselen, huiswerkbegeleiding, kook/bakactiviteiten, etc. Samen met de kinderen proberen wij van ieder opvangmoment een gezellige dag te maken. Onze sport bso biedt onder meer: spelvormen van voetbal, tennis, dans, zwemmen, en nog veel meer. In samenwerking met sportdocenten gaan wij op een verantwoorde, maar vooral gezellige manier met uw kind aan de slag.